Back to Top

Anslutningsprocessen för ditt egnahemshus

1) Information och beställning av fiberanslutning

Veckorna efter att ni fått första informationsbrevet kommer representanter från IP-Connect att gå runt och informera boende i området. Här finns chans att ställa frågor och reda upp oklarheter. Informationstillfällena sker i huvudsak under kvällstid. Samtidigt samlas också beställningsblanketten in som är avtalet mellan er och IP-Connect.

2) Planering 
När alla beställningar samlats in så detaljplanerar vi utrullning av fiber i ditt område. Du kommer att bli kontaktad av IP-Connect så att vi tillsammans kan gå igenom hur installationen ska göras på bästa sätt för din fastighet.

3) Kabelförläggning och grävning på tomten
Våra erfarna installatörer sköter hela projektet med grävning och inkoppling in i din villa. Innan vi utför arbetet på din tomt har vi en genomgång på var grävningen bör ske, för att göra en så liten åverkan som möjligt. Det grävda diket blir endast 20-40 cm brett. Så långt det går undviker vi att gräva där det finns plattläggning eller asfalterad yta, men ibland kan det inte undvikas.
Visa alltid grävare var fibern finns på din tomt för att minska risken för skada på fibern vid eventuell grävning i framtiden. Vi kommer också att skapa egen dokumentation för att kunna hantera eventuell senare felsökning på din tomt. 

4) Installation i huset
Fiberkabeln dras in genom ytterväggen och inne i huset placeras en medieomvandlare med bredbandsuttag.
Även den invändiga installationen görs i samråd med dig. Här kan du som fastighetsägare komma med önskemål om t.ex. placering av modemet.
Efter indragning och installation kopplar du in din utrustning till medieomvandlaren för att kunna surfa, se på tv och ringa. Fastighetsägaren ansvarar för att el är framdraget i närheten av fiberboxen.

5) Slutförande
När fiberanslutningen är indragen och installerad är det bara att börja använda dina valda tjänster. Vi städar och återställer din gård, genom att strö ut jord och sy nytt gräs eller lägga tillbaka eventuella plattor som blivit bortlyfta. Städningen ingår alltid i priset!

6) Betalning
Du betalar ingenting för installationen innan du har fått din fiber installerad, inmätt och den är redo att användas för tjänster. När tjänsterna är igång kan du välja att betala direkt med faktura eller delbetala via vår förmånliga finansieringslösning.

 

Planerar du grävning på din tomt? Kom ihåg att visa var fibern löper!

Är du osäker på var fibern finns kan du beställa kabelvisning av oss. Har olyckan redan varit framme går det att skarva din fiber, kontakta oss för mer information och offert.

 


 

Anslutningsavgifter Fiberhastigheter 

Anslutna områden Fiber i lägenhet