Back to Top

FAQ

Vi vet att ni är många som funderar på fiber. Här har vi därför listat de vanligaste frågorna. Om din fråga fortfarande är obesvarad, tveka inte att kontakta oss.

Hur fungerar fiber?

Fiber levererar den information som du skickar på internet genom väldigt snabba ljussignaler. Ljussignalerna löper fram och tillbaka genom små fiberstrån som är samlade i kablar. Våra fiberkablar är alltid nedgrävda i jorden och varje anslutet hus har en helt egen fiber nedgrävd och indragen till sig. 

Att vår fiberkabel är nedgrävd gör det till en väldigt driftsäker och stabil leveransmetod av internet, oberoende av väder och yttre faktorer. Läs mer om anslutning till IP-Connects fibernät.

Hur tar jag kontakt med IP-Connect?

Fyll i vårt kontaktformulär, ring oss på 04573600000 eller maila oss: info[at]connect.ax. Vi hör av oss så fort vi kan.

Vilka kostnader finns på fakturan?

Fakturan innehåller endast kostnaden för ditt valda abonnemang - aldrig dolda avgifter. T.ex. för abonnemanget 100/100 faktureras 34,90 euro per månad, inget annat.

Tillkommer det extra kostnader, vad ingår i fiberinstallationspriset?

Det kommer inte extra kostnader än vad som står i erbjudandet. I fiberinstallationen ingår grävning till och på din tomt, samt slutinstallation inne i huset eller lägenhetshuset. Slutinstallationen tar ca en timme och då behöver vi komma in i huset/lägenheten som ska anslutas. Vi kommer alltid överens med den boende i förväg när vi kommer.

När kan min fastighet/lägenhet bli ansluten till fibernätet?

Bor du i ett område/hyreshus som vi redan har grävt och anslutet färdigt? Grattis, vi erbjuder snabba anslutningar och förmånliga priser i färdigt anslutna områden och hus! Kontakta oss, vi ser till att du blir ansluten redan inom någon vecka.

Bor du på en adress eller i ett hus som inte ännu är anslutet så kan du göra en intresseanmälan, vi kommer till dig så fort vi kan! Läs mer om anslutning av fastighet här och av hyreshus här.

Vad gör jag om jag inte har möjlighet att vara hemma för slutinstallationen dagtid?

Vi är flexibla i våra arbetstider. Har du ingen möjlighet dagtid så kan vi även komma på kvällen eller under helgen. Vi kommer alltid överens med dig om när slutinstallationen ska utföras!

Jag ska gräva på min tomt och är ansluten, vad behöver jag tänka på?

Undvik att få din fiber avgrävd, kom alltid ihåg att visa grävmaskinisten var fibern löper på din tomt! Är du osäker på var fibern finns kan du beställa kabelvisning av oss. Har olyckan redan varit framme går det att skarva din fiber, kontakta oss för mer information och offert.

Hur ser er grävmetod ut?

Vi vill göra en så liten påverkan på er närmiljö som möjligt. Det betyder att vi alltid tar kortaste vägen fram och att vi alltid återställer marken som vi rör. Lyfter vi på era plattor lägger vi tillbaka dem på sina platser och där vi har grävt så städar vi upp efter oss, samt sprider ut ny jord och sår gräs.

Jag har fått hem ert utskick. Måste jag beställa nu eller kan jag vänta?

Du kan vänta om du vill, men eftersom många av våra utskick har tidsbegränsade erbjudanden så kommer det att bli dyrare för dig att beställa i ett senare skede. Att vi kan hålla priset så lågt en period beror på att när vi planerar ett område och de flesta beställer direkt så blir det kostnadseffektivt då vi kan gräva och ansluta alla direkt på kort tid. Alltså billigare för dig och för oss. Man är dock välkommen med sin beställning oavsett skede.

Hur lång ångerrätt har jag?

Du har två veckor på dig att ångra din beställning oavsett om du beställer via hemsidan eller lämnar/skickar in din beställningsblankett.

Var hittar jag avtalsvillkoren?

Avtalsvillkoren hittar du på följande länk: https://connect.ax/avtal_villaanslutning.pdf